Algblomning med giftiga cyanobakterier

Prover som tagits i Baggsundet i Söderhamn visar på giftproducerande cyanobakterier. Informationscentralen för Bottniska viken råder allmänheten att undvika kontakt med vattnet och turkosa ansamlingar på stränderna.

Stäng meddelande

Hjälp i hemmet

Det är viktigt att du känner dig trygg i ditt eget hem. Om du får svårare att klara vardagen, finns olika typer av stöd och hjälp

Förebyggande hjälp

Det finns flera förebyggande och kostnadsfria åtgärder som gör att du kanske kan fortsätta klara dig på egen hand.

Om du behöver göra åtgärder i din bostad kan du ansöka om bidrag till bostadsanpassning. Du kan själv köpa olika hjälpmedel eller få hjälpmedel förskrivna.

Hjälp enligt biståndsbedömning

Om du behöver mer hjälp än det vi beskrivit ovan kan kundtjänst förmedla kontakt med handläggare, som kan bedöma om du har rätt till hemtjänst eller plats på ett vård- och omsorgsboende. Vissa tjänster är avgiftsbelagda.

Hjälp vid demenssjukdom

Söderhamns kommun erbjuder flera olika insatser för att hjälpa dig som har en demenssjukdom och stötta dig som är anhörig eller vårdar en närstående med demens.

Kontakta gärna kundtjänst med frågor om vilket stöd som finns för dig.

Läs mer om vad du kan få hjälp med: Demens

Skriv ut
Senast uppdaterad: 12 februari 2019

Kundtjänst

Kundtjänst svarar på samtal till 0270 - 750 00.
Vi tar emot besök på Faxholmsgatan 3.

Hos kundtjänst finns en dator som du kan använda för att göra korta ärenden: söka information, fylla i kommunens formulär, använda våra e-tjänster och lämna eller rösta på e-förslag.

Kontakt Söderhamn Kommun

Kundtjänst och telefonväxel
Telefon: 0270-750 00
E-post: kundtjanst@soderhamn.se

Postadress:
Söderhamns kommun
826 80 Söderhamn