Algblomning med giftiga cyanobakterier

Prover som tagits i Baggsundet i Söderhamn visar på giftproducerande cyanobakterier. Informationscentralen för Bottniska viken råder allmänheten att undvika kontakt med vattnet och turkosa ansamlingar på stränderna.

Stäng meddelande

Gifta sig

Alla som vill gifta sig genom borgerlig vigsel är välkomna att vända sig till kommunen. Du behöver boka tid minst två veckor i förväg, så att vi hinner samordna och förbereda vigseln från vårt håll.

De flesta borgerliga vigslar förrättas i det vackra förmaket i Rådhuset. Ni kan även välja att vigas på annan plats, i överenskommelse med vigselförrättaren.

Detta behövs

  • Hindersprövning söker du själv via Skatteverket.
  • Två myndiga vittnen. Har paret inte med egna vittnen finns det vittnen i rådhuset.

Vill du omvandla registrerat partnerskap till äktenskap? Enligt äktenskapsbalken har två personer oavsett kön rätt att ingå äktenskap. Benämningen registrerat partnerskap utgår och tidigare registrerat partnerskap här i landet ska gälla som äktenskap.

Så går det till

Ni som har registrerat partnerskap i Sverige enligt tidigare lag kan omvandla partnerskap till ett äktenskap på tvä sätt.

  • Genom en gemensam skriftlig anmälan om att ni vill omvandla ert partnerskap till äktenskap med ett enkelt brev till närmaste skattekontor.
  • Genom en vigselförättning utan hindersprövning, det räcker att vigselförrättaren får ett intyg om tidigare registrerat partnerskap i Sverige. Vigselförrättaren underrättar Skatteverket om vigseln. Ni gäller som gifta från och med dagen för vigseln.

Vi hjälper dig att boka tid med någon av dessa vigselförrättare:

Margareta Högberg
Sven-Erik Lindestam
Isabel Hildén
Eva Lindberg
Eva Östlin
Lars Stål

Skriv ut
Senast uppdaterad: 5 juli 2019
Omsorg och stöd

Kundtjänst

Kundtjänst svarar på samtal till 0270 - 750 00.
Vi tar emot besök på Faxholmsgatan 3.

Hos kundtjänst finns en dator som du kan använda för att göra korta ärenden: söka information, fylla i kommunens formulär, använda våra e-tjänster och lämna eller rösta på e-förslag.

Kontakt Söderhamn Kommun

Kundtjänst och telefonväxel
Telefon: 0270-750 00
E-post: kundtjanst@soderhamn.se

Postadress:
Söderhamns kommun
826 80 Söderhamn